Témata
Zdroj: CzechTrade

Pro úspěch českých firem v zahraničí

Agentura CzechTrade vydala novou strategii, od níž se do budoucna bude odvíjet její činnost, tedy podpora exportu českých firem. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Radomila Doležala, generálního ředitele CzechTrade.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Pane řediteli, ve kterých základních bodech se nová strategie liší od té předcházející?

R. Doležal: Úvodem je nutné zmínit, že Ministerstvem průmyslu a obchodu byla připravena a vládou schválena Exportní strategie ČR, v rámci které sehrává agentura CzechTrade významnou implementační roli v podpoře exportu a internacionalizace firem, konkrétně pak v oblastech exportního poradenství, konzultací, informací o příležitostech, ale i vzdělávání firem a marketingu. Právě pro tento účel jsme připravili vlastní strategický program do roku 2026, kterým reflektujeme cíle národní strategie a definujeme konkrétní nástroje a programy.

MM: Předpokládám však, že hlavní cíl CzechTrade, jímž je efektivní, dosažitelná a profesionální podpora firem v oblasti internacionalizace a exportu, se nemění...

R. Doležal: Máme připravenou řadu služeb, prostřednictvím kterých budeme firmám pomáhat prosazovat se na zahraničních trzích a také se snažit o budování české značky. Tím myslím, že chceme spojovat produkty jednotlivých firem do ucelených řešení s vysokou přidanou hodnotou tak, aby Česko dodávalo hotové výrobky, a ne pouze komponenty. Příkladem takové podpory jsou Exportní aliance, konkrétně pilotní projekt úspěšné aliance nabízející řešení pro chytrá města.

Pro úspěch na zahraničních trzích a udržení konkurenceschopnosti by měly firmy sledovat vývojové trendy, zaměřit se například na digitalizaci či automatizaci výroby.“ říká Radomil Doležal. (Foto: Jan Rasch)

MM: Se kterými organizacemi vaše agentura především spolupracuje? A lze uvést některé konkrétní projekty?

R. Doležal: Jedna z částí strategie je zaměřená na spolupráci a společné projekty s partnerskými organizacemi. Vzájemně propojená spolupráce směřuje k poskytování vysoce odborného servisu a zefektivnění podpory internacionalizace. Zároveň chceme monitorovat podněty klientů a diskutovat se zástupci firem o potřebách a prioritách podnikatelů. K tomu zakládáme Klientskou radu CzechTrade, do níž budou nominováni manažeři našich klíčových klientů a podnikatelé, které navrhnou podnikatelské reprezentace.

Reklama
Reklama
Reklama

MM: Je o vás známo, že podporujete zejména začínající firmy, startupy. V čem podpora konkrétně spočívá?

R. Doležal: Pro startupy chystáme tři nové služby – Startup market entry, Startup zóna a Czech startup days. Ty cílí na získání know-how a kapitálu při vstupu na nové zahraniční trhy nebo na rozšiřování stávajících obchodních aktivit v teritoriu.

MM: Na které sektory se CzechTrade bude v nejbližší budoucnosti zaměřovat především? Bude mezi ně patřit i oblast strojírenství?

R. Doležal: Zásadní částí nové strategie CzechTrade je modernizace sektorového přístupu, kdy jsme vydefinovali osm perspektivních sektorů. Na jednotlivé sektory se zaměříme jak z pohledu příležitostí v zahraničí, tak na základě strategických záměrů českých firem. Díky tomu budeme pracovat v souladu s vývojovými trendy, a zvýšíme tak i diverzifikaci českého exportu. Strojírenství bezpochyby patří mezi tyto prioritní sektory.

MM: Na co se podle vás mají české strojírenské firmy v blízké budoucnosti především zaměřit, aby měly co největší šanci na úspěch na zahraničních trzích?

R. Doležal: Pro úspěch na zahraničních trzích a udržení konkurenceschopnosti by měly firmy sledovat vývojové trendy, zaměřit se například na digitalizaci či automatizaci výroby. Ale ani nejlepší výrobek neuspěje, pokud nemá marketingovou podporu v zahraničí. S tím firmám pomáháme nejen formou účasti na veletrzích či prostřednictvím oborových misí.

MM: Slyšela jsem, že podpora bude probíhat mimo jiné i prostřednictvím Design centra CzechTrade. V čem bude spočívat?

R. Doležal: Design centrum CzechTrade přispívá k posunu českých firem v hodnotových řetězcích směrem k nabídce finálních produktů. Odborně i finančně pomůže stovkám firem k určení podoby nových výrobků, monitorování designových trendů ve světě i k otestování prototypů nových designů na světovém trhu před spuštěním výroby.

Reklama

MM: Co si lze představit pod názvem Exportní inkubátory? Slyšela jsem, že brzy bude jeden z nich otevřen v Mexiku. Co od něj mohou české firmy očekávat?

R. Doležal: Exportní inkubátor je jeden z nástrojů, díky kterému dokážeme velmi efektivně podpořit globální ambice českých firem. Umožňuje vytvořit až na půl roku zázemí pro expandující firmy za účelem etablování na komplikovaném, ale růstově perspektivním trhu. Exportní inkubátory máme nyní v Indii, SAE, Chicagu a další jsme otevřeli tento měsíc v Mexiku.

MM: Na které další země, kromě těch, v nichž už CzechTrade působí, se hodláte v blízké budoucnosti zaměřit?

R. Doležal: Díky uzavřenému partnerství s týmem Expo 2025 plánujeme napojit naši podporu na dění okolo světové výstavy formou zřízení kanceláře CzechTrade v japonské Ósace, a rozšíříme tak služby stávající tokijské zahraniční kanceláře na oblast Kansai. Dalšími perspektivními teritorii, na které se v rámci otevření kanceláří CzechTrade zaměříme, je Saúdská Arábie, Jižní Korea a Uzbekistán.


Čeští strojaři dobývají Polsko

Jistě nikdo nepochybuje o tom, že české firmy mohou být v oblasti strojírenství velmi úspěšné i v zahraničí. Jak zamířit konkrétně na polský trh, nám objasnil Miroslav Manďák, exportní konzultant CzechTrade se zaměřením na strojírenství a kovovýrobu.

Související články
Destinace pro strojírenské exportéry, Čína

Celosvětová pandemie covid-19 mění svět a vytváří nové příležitosti a výzvy pro exportně orientované firmy. Zahraniční kanceláře CzechTrade registrují příležitosti v daných destinacích, vytvářejí partnerství českým výrobním společnostem a jsou jim nápomocni při vstupu a upevnění pozice na trhu.

Švédové jsou féroví a přímí obchodníci

Celosvětová pandemie covid-19 mění světa vytváří nové příležitosti a výzvy pro exportně orientované firmy. Zahraniční kanceláře CzechTrade registrují příležitosti v daných destinacích a vytvářejí partnerství českým výrobním společnostem a jsou jim nápomocni při vstupu na trh a upevnění jejich pozice.

Přímá cesta k zákazníkovi

Sourcing Days – to je název pro akce, které pro české výrobce a jejich zahraniční odběratele pořádá agentura CzechTrade. V současné době zve agentura ve spolupráci se Spolkovým svazem nákupu, materiálového hospodářství a logistiky (BME) na největší tuzemské setkání s německými nákupčími – Sourcing Day Tschechien. Akce se uskuteční již za pár dní, 16. května, v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu, na adrese Politických vězňů 20 v Praze, což je změna oproti předchozím ročníkům, kdy se konala v Plzni.

Související články
České firmy se prosazují v Kazachstánu

Kazachstán je země s bohatou průmyslovou tradicí a velkou poptávkou po výrobních řešeních z celého světa. Města jako Almaty, Karaganda, či Usť-Kamenogorsk jsou místa s tradiční strojírenskou výrobou, především v oblasti těžkého strojírenství. Vzhledem k dobré ekonomické kondici místních firem si lokální podnikatelé mohou dovolit vybírat ty nejvyspělejší technologie a při jejich rozhodování o nákupu pro ně cena hraje vedlejší roli.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nástroje z Moravy míří do světa

Společnost Tool Tech CZ sídlí v obci Jablůnka na Vsetínsku. Svou činností navazuje na zdejší 60letou tradici strojní výroby, především nástrojářství, přičemž s cestou na zahraniční trhy firmě pomáhá agentura CzechTrade. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Martina Starůstky, jednatele a ředitele společnosti.

Čeští strojaři dobývají Polsko

Jistě nikdo nepochybuje o tom, že české firmy mohou být v oblasti strojírenství velmi úspěšné i v zahraničí. Jak zamířit konkrétně na polský trh, nám objasnil Miroslav Manďák, exportní konzultant CzechTrade se zaměřením na strojírenství a kovovýrobu.

Chcete uspět v USA? Začněte na veletrhu!

Strojírenská výroba a zpracování kovů je ve Spojených státech důležitým ekonomickým odvětvím. Tradičně se toto odvětví soustředí převážně do oblasti kolem velkých jezer amerického Středozápadu. Podle posledních dostupných dat amerického Ministerstva obchodu z roku 2021 strojírenská výroba a zpracování kovů přinesly do americké ekonomiky 2,3 bilionu dolarů, a představovaly tak 12 % z celkového HDP.

Exportní inkubátor v Indii

V indickém Bengalúru se tento podzim otevřela první pobočka Exportních inkubátorů agentury CzechTrade. Služba je určena firmám, které již mají zkušenosti s exportem a plánují expanzi formou lokálních poboček.

Nové služby ve spolupráci s exportéry

Navzdory nedostatku vstupních zdrojů míří český export k překonání dosud rekordního roku 2019. Generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal přibližuje, jak k udržení tohoto trendu pomůže právě agentura na podporu obchodu novými projekty. Na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně pak chystá velké setkání zahraničních kanceláří s českými firmami.

Partnerství s přidanou hodnotou

O tom, že vše jde lépe, máte-li partnera, na kterého se můžete spolehnout, asi není potřeba nikoho přesvědčovat. A právě proto existuje agentura CzechTrade. Jejím hlavním cílem je praktická pomoc českým exportérům na zahraničních trzích. Využívá k tomu především síť 52 zahraničních kanceláří, které realizují asistenční služby pro české vývozce a získávají informace týkající se příslušného trhu. Na podrobnosti jsme se zeptali Miroslava Manďáka, exportního konzultanta pro oblasti strojírenství a kovovýroba.

Export s přidanou hodnotou

Tuzemský průmysl má proexportní zaměření, téměř tři čtvrtiny jeho produkce se vyvážejí. Doba postupného ochlazování celosvětové ekonomiky v kombinaci s nástupem pandemie koronaviru a následnými restriktivními opatřeními vlád zásadně ovlivnila aktivity domácích firem a v mnohých případech způsobila problémy existenčního rázu

CzechTrade pomáhá strojařům – Švédsko

Agentura CzechTrade na stránkách MM Průmyslového spektra představuje zajímavé, potenciálně vhodné destinace pro export teritoriálně konkurenceschopné strojírenské produkce. Dnes se podíváme na švédský trh.

CzechTrade pomáhá strojařům, Německo

Agentura CzechTrade na stránkách MM Průmyslového spektra představuje zajímavé, potenciálně vhodné destinace pro export teritoriálně konkurenceschopné strojírenské produkce. Dnes se podíváme na náš klíčový exportní trh.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit