Témata
Zdroj: Iscar

Nové rotační nástroje pro chytré obrábění

Firma Iscar letos představila kampaň LogiQuick, která rozšiřuje její portfolio o nové řezné nástroje a inovace stávajících řad. Zvláštní důraz je kladen na digitální komponenty pro chytrou výrobu. Kampaň zahrnuje nové nástroje pro frézování, vrtání a závitování, které zlepšují výkonnost a nákladovou efektivnost, a další optimalizace a vylepšení.

Martin Horváth

Marketing Manager ve společnosti ISCAR Česká republika

Reklama

Nejnovější kampaň firmy Iscar představená pod názvem LogiQuick uvádí širokou škálu nových řezných nástrojů, které efektivně doplňují portfolio společnosti. Iscar, výrobce obráběcích nástrojů známý svou orientací na inovace, tímto krokem opět cílí na komunity kovoobráběčů, strojíren a dalších výrobců řezných nástrojů. Inovace se dotkly mnoha stávajících řad nástrojů, přičemž v rámci téže kampaně vznikly i zcela nové řady. Zvláštní důraz je kladen na digitální komponenty, které se staly nedílnou součástí nástrojů pro moderní chytrou výrobu. Kampaň LogiQuick tak určila směr strategie společnosti Iscar pro následující roky.

V dalším textu si podrobněji představíme vybrané nástroje a prozkoumáme výhody nedávno představených produktů, které mohou přispět k vyšší ziskovosti obráběcích operací. I když se může na první pohled zdát, že některé novinky či vylepšení jsou nevýznamné, každá drobná změna je strategicky směřována ke zvýšení výkonnosti nástroje a zlepšení nákladové efektivnosti. Podle společnosti Iscar je tento aspekt jádrem a podstatou celého procesu vývoje produktů.

Reklama
Reklama
Reklama

Inovace stávajících řad

V reakci na požadavky trhu byly inovovány a rozšířeny stávající řady nástrojů. Například samostředicí vrtací hlavice HCP-IQ z řady SumoCham jsou nyní nabízeny v průměrech od 4,0 do 32,9 mm, a to s přírůstkem po 0,1 mm namísto původních 0,5 mm. Řezná geometrie těchto hlavic je optimalizována pro vrtání do oceli a litiny (materiály skupiny ISO P a ISO K). V praxi to znamená, že jedna hlavice může být použita pro dva typy materiálu, což snižuje nutnost skladování a zvyšuje hospodárnost. Hlavice jsou kompatibilní se stávajícími tělesy DCN.

Sortiment drážkovacích fréz T-Slot byl rozšířen o menší průměr vyměnitelné hlavice. (Zdroj: Iscar)

Dalším příkladem jsou čtyřbřité monolitní karbidové frézy EC-E4M-CF s úhlem stoupání šroubovice 38° a nepravidelnou zubovou roztečí z řady Chatterfree – ty byly rozšířeny o nástroje s rohovými rádiusy R = 0,5; 1,0; 2,0 a 3,0 mm. Frézy jsou dostupné v jakosti karbidu IC608 s PVD povlakem, a jsou tak vhodné pro obrábění materiálů skupin ISO S, ISO M a ISO H o tvrdosti 45–60 HRc. Průměry těchto nástrojů začínají na 6 mm a končí na 16 mm s délkou 2 × D.

Kromě toho byla rozšířena oblíbená řada drážkovacích fréz T-Slot. Sortiment vyměnitelných karbidových hlavic SD-SP nyní obsahuje i menší průměr 25 mm. Tyto hlavice mají šest efektivních řezných hran, které umožňují obrábění užších drážek a zápichů v rozmezí šířek CW = 1–8 mm.

Nové řady nástrojů pro frézování závitů

Svou řadu stopkových závitových fréz rozšířila společnost Iscar o nové nástroje MTET z řady Quick-M-Thread, osazené jednobřitými trojúhelníkovými vyměnitelnými destičkami. Tyto nástroje umožňují zhotovit závit s rozsahem stoupání od 1,5 do 6 mm. Nástroje mají chlazení středem, které vyúsťuje ke každému břitu, což zvyšuje chladicí účinek a mazání. To také přispívá k bezproblémovému odvodu třísek a zlepšení drsnosti povrchu.

Oblíbená řada Multi-Master

Řada nástrojů Multi-Master s vyměnitelnými karbidovými hlavicemi a závitovým spojením je vlajkovou lodí společnosti Iscar již téměř čtvrt století. I tento letitý, avšak velmi oblíbený a ekonomický systém prošel inovacemi. Zahájení kampaně LogiQuick přineslo nové nástroje, které dále rozšiřují možnosti této populární řady nástrojů, umožňující sestavit více než 40 tisíc kombinací hlavic, stopek a prodloužení.

Šestibřité karbidové hlavice MM EFF jsou určeny pro rychlý úběr materiálu během hrubování. (Zdroj: Iscar)

Jedním z nových produktů je řada šestibřitých karbidových hlavic MM EFF, určených pro rychlý úběr přebytečného materiálu při hrubování metodou frézování s vysokým posuvem (HFM). Tyto hlavice umožňují zapouštění po rampě, zavrtávání kruhovou interpolací, drážkování a frézování tvarových ploch. Díky karbidu IC903 s PVD povlakem jsou vhodné pro obrábění kalené oceli a litiny s tvrdostí až 65 HRc. Dostupné jsou v průměrech od 8 do 25 mm.

Dalším přírůstkem jsou nové tříbřité karbidové hlavice MM SPD-3T speciálně určené pro vrtání mělkých otvorů do hloubky 1 × D. Tyto hlavice využívají osvědčenou řeznou geometrii oblíbených tříbřitých vrtáků Logiq-3-Cham a jsou dostupné v průměrech od 8 do 16 mm, v karbidu IC908.

Tříbřité karbidové hlavice MM SPD-3T jsou speciálně určeny pro vrtání mělkých otvorů. (Zdroj: Iscar)

Řada Multi-Master byla rozšířena o nové oboustranné ocelové válcové stopky MM TS2-A s průměry od 6 do 20 mm. Tyto stopky přinášejí několik výhod: cenově výhodné řešení (stopku lze využít z obou stran), udržitelné využití materiálu a snížení skladových zásob. Samozřejmostí je vnitřní chlazení, které je dnes standardem u většiny nástrojů Iscar.

Válcové stopky MM TS2-A představují ekonomicky výhodné řešení mimo jiné díky možnosti oboustranného použití. (Zdroj: Iscar)

Známá koncepce s novým řešením

Koncept kompaktní 90° frézy s vyměnitelnými destičkami vhodné pro různé frézovací operace, jako je frézování 90° bočních osazení, drážek nebo obecných obvodových ploch spolu s možností zavrtávání, není sám o sobě nový. Tento typ nástroje exceluje v mnoha obráběcích aplikacích a eliminuje potřebu speciálních nástrojů. Nová řada fréz Quick-D-Mill se však vyznačuje inovativní konstrukcí, jež zákazníkům přináší další výhody. Tato řada zahrnuje pravořezné frézy MDR pro dvě vyměnitelné obdélníkové břitové destičky MDR ANMU, z nichž každá má čtyři využitelné řezné hrany (dvě vnější pro frézování a dvě středové pro vrtání). Tím se optimalizuje využití břitových destiček, snižuje jejich četnost výměny a snižují se náklady. Rybinovité lůžko destičky zajišťuje spolehlivé upnutí. Při vrtání má fréza jeden efektivní zub a při frézování pak dva, což skýtá významnou funkční výhodu. Nové frézy jsou dostupné jako stopkové frézy s průměry 16–25 mm a rovněž v konfiguraci vyměnitelné hlavice Multi-Master s vnitřním vysokotlakým chlazením JHP, které je vyústěné ke každému břitu.

Řada nástrojů Quick-D-Mill tímto posouvá známé technologie na novou úroveň a dodává jim vyšší kvalitu.

Reklama

NeoITA ve spojení s AI

NeoITA je pomocník pro výběr nástroje Iscar známý jako „hybridní expert“, jenž navrhuje optimální řešení nástrojů pro konkrétní obráběcí aplikace, byl vylepšen o novou online funkci. Nově má k dispozici možnosti úprav a porovnávání řezných parametrů při vrtání. Tyto úpravy navržených řezných podmínek se provádějí s ohledem na faktory, jako jsou charakteristiky stroje, velikost výrobní dávky a případná omezení. To umožňuje volbu nejvhodnějších parametrů obrábění pro konkrétní situaci. Simulace vrtacích cyklů tak zákazníkům poskytují přesnější ekonomické rozvahy pro konkrétní zakázky.

Systém NeoITA byl také rozšířen o novou funkcionalitu využívající umělou inteligenci, která uživatelům umožňuje vyhledávání a přístup k podrobným specifikacím materiálů obrobku, a to včetně jejich metalurgického složení a běžného použití. Tyto výsledky lze následně začlenit do databáze materiálové knihovny NeoITA nebo do osobních knihoven zákazníka.

Rotační řezné nástroje pro moderní obrábění

Jak je naznačeno již v titulku článku, výše uvedené řady a inovace se týkají výhradně rotačních nástrojů. To však rozhodně neznamená, že by se kampaň LogiQuick nezaměřovala také na soustružení, zapichování a upichování. Inovace společnosti Iscar v oblasti nerotačních řezných nástrojů (a také upínacích systémů) si nicméně zaslouží samostatný článek, a budou tudíž představeny v nejbližší době.


Umístění expozice firmy Iscar
na AMB 2024: hala 1, stánek 1C51
na MSV 2024: pavilon F, stánek 70

Související články
Partnerství na Borech

Do průmyslového areálu na plzeňských Borských polích se za účelem reportáže vracím po necelém půl roce. Tentokráte společně se zástupci společnosti Iscar, jejíž technologie pomáhají zdejší progresivní mladé firmě KTD Technologies v jejím růstu a díky prolínání profesních a osobních vztahů tak vzniká mezi oběma subjekty pevné partnerství.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Související články
Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Koncept ve spektru dynamiky a inovací

V roce 2007 bylo na veletrhu EMO poprvé prezentováno obráběcí centrum Grob G350 s horizontálním uložením vřetene. Dnes, o více než deset let později, je na trhu etablováno nejen pětiosé univerzální obráběcí centrum, ale spolu s ním se ve strojírenství v celosvětovém měřítku rozšířila i pětiosá technologie. Úspěšný vývoj založený na vysoké dynamice a velké inovativnosti konceptu „G-Modul“ udělal z univerzálních obráběcích center Grob, nyní již ve druhé generaci, leadera světového trhu.

Stroj na středění klikových hřídelí

Je všeobecně známo, že kliková hřídel je jednou z nejkritičtějších součástek motoru s vnitřním spalováním a jedním z nejsložitějších a nejkomplexnějších dílů z hlediska obrábění. Potřeba přesného vyvážení klikové hřídele, která je rozhodujícím faktorem pro celkovou účinnost motoru, se stala ještě důležitější, jelikož výrobci automobilů usilují o snižování emisí CO2 prostřednictvím lepšího výkonu motoru a strategií spočívajících v odlehčování. Díky různým vylepšením, kterých se v průběhu let dosáhlo v procesech kování a odlévání, už mají neopracované komponenty klikové hřídele téměř požadovaný tvar s mnohem menším množstvím přebývajícího materiálu. To znamená, že na konečné klikové hřídeli je třeba obrábět méně částí. Přináší to s sebou také zvýšenou potřebu přesného vyvážení se zmenšenou velikostí protizávaží, které se při vytváření těžiště často provádí.

Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

Pro vysokou flexibilitu kompletního obrábění

Modulární konstrukce pro větší výkon a více možností. Vzdálenost vřeten maximálně 3 300 mm, výkonné hlavní vřeteno a protivřeteno, nový koncept pohonů, osa B s přímým pohonem pro komplexní pětiosé simultánní frézování a s přídavným revolverem. Pro to vše je nový Hyperturn 100 Powermill důmyslným zdokonalením osvědčené řady Hyperturn Powermill. Přináší přesnost, flexibilitu a produktivitu při obrábění velkých a komplexních dílů na jediné upnutí.

High-Torque převodovky pro přesné aplikace

Točivý moment 19 510 Nm pod absolutní kontrolou v téměř bezvůlové přesnosti? Ano, pomocí precizních planetových převodovek s vůlí v ozubení ≤ 1 arcmin je i tato výzva reálná.

Multifunkční bruska aneb tři v jednom pro Koreu

Období sériové výroby, ve kterém TOS Hostivař nebo TOS Čelákovice dodávaly tisíce obráběcích strojů, je dávno minulostí. Tuto úlohu v oblasti univerzálních strojů převzaly do jisté míry asijské firmy, kterým lze, co do kvantity, a tedy i ceny, jen těžko konkurovat.

U prototypů převládají složité, komplikované tvary

Získání solidních základních znalostí, ale také poznání techniky inovací v teorii i praxi – to očekávají studenti od své technické školy. Vyšší odborná škola FH Kiel spolu s organizací Institut für CIM-Technologietransfer umožňují studentům ve strojírenství, ale i v jiných příbuzných oborech získat praxi na současné úrovni a na moderních obráběcích strojích.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit