Témata
Zdroj: Vargus

Přesné obrábění ve službách medicíny

Společnost Vargus, založená v roce 1960 v izraelském městě Naharija, je výrobcem a dodavatelem přesných závitovacích, zapichovacích a soustružnických nástrojů a také nástrojů na ruční odjehlování. Ve své expozici na zářijovém veletrhu AMB ve Stuttgartu představí nástrojová řešení umožňující přesné obrábění komponent ve zdravotnictví.

Reklama

V souladu s požadavky na hromadnou výrobu a speciální nástroje pro zdravotnický průmysl nabízí společnost Vargus širokou škálu řešení pro přesné a detailní aplikace, které se v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví běžně používají po celém světě.

Ať už jde o výrobu miniaturních zubních implantátů, kostních šroubů, kostních destiček, růžicových hlav, nebo jiných přesných lékařských komponent, přesné nástroje Vardex a Groovex poskytují vynikající kvalitu. Na vyžádání jsou k dispozici nástroje vyrobené na míru, jejichž návrh a výroba vychází z více než 60 let zkušeností a znalostí společnosti Vargus.

Chirurgové v ortopedii potřebují velké množství různých kostních šroubů, růžicových hlavic a dlah. Příprava těchto součástí znamená přesné obrábění titanu, korozivzdorné oceli a speciálních slitin. (Zdroj: Vargus)

Materiály a třídy

Nejběžnějšími materiály používanými ve zdravotnictví jsou biokompatibilní titan a korozivzdorná ocel. Díky svým znalostem a zkušenostem vyvinuli inženýři společnosti Vargus pokročilé třídy materiálů, jež jsou pro přísné požadavky lékařských aplikací nejvhodnější.

Zubní implantáty

Zubní lékaři na celém světě stále častěji používají zubní implantáty. Nástroje značky Vargus jsou navrženy tak, aby zajišťovaly vysokou výkonnost při obrábění nejoblíbenějších materiálů používaných ve zdravotnictví, včetně titanu a korozivzdorné oceli. Pro specifické aplikace jsou na vyžádání k dispozici závity na míru, vyráběné podle vysokých standardů kvality společnosti Vargus.

Reklama
Reklama
Reklama

Kostní šrouby

Kostní šrouby jsou jednou z nejoblíbenějších lékařských komponent v ortopedii. Vzhledem k obrovskému množství tvarů, profilů a délek je naprostou nutností požadavek na rychlé obrábění těchto dílů. Nové nástroje Vargus, určené pro stroje švýcarského typu, včetně systému V-Whirling a držáků standardu ALCS, doplňují ucelenou řadu řešení pro efektivní a přesné obrábění.

Pedikulární štrouby s růžicovou hlavicí

Růžicové hlavice jsou klíčové díly používané pro podpůrnou fixaci poškozených kostí a páteře. Třídy Vargus jsou konstruovány tak, aby poskytovaly nejlepší výsledky na materiálech, jako je TiAl6V4 nebo korozivzdorná ocel 316 a další podobné prvky. Široká nabídka řešení společnosti Vargus zaručuje nalezení nejvhodnějšího nástroje pro každý požadavek.

Produktová řada Vardex zahrnuje systém V-Whirling, zajišťující vysoce přesné vířivé obrábění závitů na strojích švýcarského typu. Tento systém se používá např. při výrobě kostních šroubů z obtížně obrobitelných materiálů. (Zdroj: Vargus)

Kostní destičky

Kostní destičky jsou navrženy v různých tvarech a velikostech, aby se přizpůsobily různým typům kostí v našem těle. Vzhledem k tomu, že každá kostní destička může obsahovat několik kuželových závitů, je důležité, aby jejich obrábění bylo mimořádně přesné a efektivní. Kuželový závit má obvykle úhel 20 stupňů a je dvouchodý. Pomocí kuželových nástrojů značky Vargus lze dokončit aplikaci v jednom průchodu.


Umístění expozice firmy Vargus na AMB 2024:
hala 1, stánek 1E10

Vydání #9
Kód článku: 240945
Datum: 04. 09. 2024
Rubrika: Servis / Veletrhy a výstavy
Autor:
Firmy
Vargus

Přední světový vývojář, výrobce a dodavatel vysoce kvalitních přesných nástrojů pro závitování, drážkování, soustružení a ruční odstraňování otřepů – tyto nástroje se uplatní v kovozpracujícím a plastikářském průmyslu.
Společnost Vargus byla založena v roce 1960 v izraelském městě Nahariya a je nástrojovou divizí skupiny Neumo Ehrenberg Group, jednoho z největších soukromých evropských výrobců a distributorů výrobků z nerezové oceli a nástrojů na řezání kovů.
Od založení firmy jsou její inženýři průkopníky nástrojových řešení, jako je např. první trojúhelníková zakládací závitová destička, první vyměnitelný systém frézování závitů a originální systém ručního odjehlování.
Tato tradice inovací pokračuje špičkovými řešeními tří hlavních produktových řad společnosti – pokročilými nástroji Vardex pro závitování, inovativními výrobky Groovex pro drážkování a soustružení a špičkovými nástroji Shaviv pro ruční odjehlování. Nabízí rovněž řadu výrobků pro mikroobrábění.

Číst dál
Landesmesse Stuttgart

Sto třicet milionů návštěvníků a přes dvacet tisíc vystavovatelů na sedmdesáti akcích každý rok: čísla, která reprezentují nejmodernější výstaviště Evropy – Messe Stuttgart. Komplex budov, který se pyšní řadou ocenění za svůj architektonický koncept se nachází v bezprostřední blízkosti mezinárodního letiště, odkud lze k němu projít během několika minut podzemním koridorem a je napojen také na dálnicí a S-Bahn.

S celkovým obratem okolo 131 milionů EUR a ziskem 17 milionů je Messe Stuttgart jednou z předních německých veletržních společností. Více než 22 500 vystavovatelů prezentuje své výrobky a služby až 1,2 milionu návštěvníků ve výstavních halách o rozloze 120 000 m2, na venkovní ploše o rozloze 40 000 m2

 a ve 33 místnostech, které nabízejí flexibilní využití v sousedním Mezinárodním kongresovém centru ICS Stuttgart. Společnost Messe Stuttgart je k dispozici svým zákazníkům v 51 zemích se třemi pobočkami, 19 zahraničními zastoupeními a mnoha prodejními partnery.

AMB, mezinárodní veletrh pro obrábění kovů, je vedoucí platformou branže v sudých letech a jedním z pěti nejvýznamnějších strojírenských veletrhů světa. Vedle stále dominujících témat veletrhu, kterými jsou Industry 4.0 a zlepšení účinnosti, je zde také hybridizace strojů, software a IT bezpečnost, zvýšení inteligence strojů a simulace kompletního obrábění. Odpovědi na komplexní požadavky poskytnou přednášky, fóra a konference doprovodného programu.

Číst dál
Související články
Mezinárodní veletrh kovoobrábění se blíží

Veletrh AMB, který je vedoucí mezinárodní platformou v oblasti kovoobrábění, se vrací do svého pravidelného cyklu – konat se letos bude ve dnech 10.–14. září, a to opět ve stuttgartském veletržním centru. Vystavovatelé z kovoobráběcího a zpracovatelského průmyslu zde návštěvníkům představí jednotlivé inovace, vývoj a pokrok ve svém oboru.

Digitalizace má mnoho podob

Veletrh AMB se koná od roku 1982 a jeho cílem je prezentovat to nejlepší z mezinárodního kovodělného průmyslu. Představení nejnovějších produktů, inovací, služeb, technologií a konceptů se letos ponese zejména v kontextu digitalizace, která čím dál více a rychleji prostupuje strojírenským průmyslem, a to v celé škále jeho jednotlivých aspektů.

AMB 2018: vše ukazuje na expanzi

Na AMB se od 18. do 22. září již po devatenácté sejdou odborníci na třískové obrábění kovů. Více než 1 500 vystavovatelů představí výsledky svého vývoje a inovace na výstavní ploše brutto více než 120 000 metrů čtverečních. Vypadá to dobře, AMB 2018 bude největší veletrh AMB všech dob. „S novou halou Paula Horna (hala 10), speciální prezentací AMB Digital Way a příslušným kongresem jsme vytvořili ty nejlepší předpoklady, aby byl veletrh AMB 2018 ještě větší a ještě lepší,“ vysvětluje Ulrich Kromer von Baerle, mluvčí vedení společnosti Messe Stuttgart.

Související články
Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
MSV ve znamení speciálních nástrojů

Na naše otázky tentokrát odpovídá Vavřinec Pečinka, majitel společnosti ANAJ Czech.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Srdce obrábění kovů bije ve Stuttgartu

Na AMB se od 18. do 22. září již po devatenácté sejdou odborníci na třískové obrábění kovů. Více než 1 500 vystavovatelů představí výsledky svého vývoje a inovace na hrubé výstavní ploše více než 120 000 m2. Vypadá to dobře, AMB 2018 bude největší veletrh AMB všech dob.

První významná evropská strojírenská akce v roce 2017

Od 7. do 10. března 2017 se mezinárodní kovozpracující a subdodavatelská branže opět sejde na výstavišti v Lipsku. Úspěšná kombinace veletrhů Intec a Z (mezinárodní veletrh strojů pro nástrojárny, obráběcích strojů a automati-zační techniky a mezinárodní veletrh subdodávek, komponentů, modulů a technologií) nabízí vystavovatelům a odborným návštěvníkům z České repub-liky prostor pro navázání či další prohloubení dlouhodobých obchodních vztahů s partnery z Německa a dalších evropských zemí.

Setkání odborníků třískového obrábění kovů na AMB

Na podzim se významný evropský veletrh AMB opět po dvou letech stane platformou pro prezentaci inovací firem z oblasti kovoobrábění s čelním postavením na světovém trhu. Tak jako v letech předchozích se bude konat v prostorách stuttgartského výstaviště v datech od 13. do 17. září a prý bude zase praskat ve švech.

Jarní setkání strojařů v Plzni

Více než 30 vystavovatelů, téměř 50 řečníků, tři výstavní haly a jeden nezapomenutelný strojírenský zážitek. Akce Strojírenská inspirace 2024 se konala v Plzni od 4. do 6. června 2024 a zaměřila se na digitální výrobu, automatizaci a inovace ve strojírenství. Letos poprvé se toto setkání uskutečnilo v areálu Depo2015, který se stal centrem pro sdílení zkušeností a nápadů mezi odborníky z průmyslu a digitalizace.

Blíží se druhý ročník veletrhu broušení

Od 14. do 17. května 2024 se koná druhý ročník veletrhu GrindingHub, který odborníkům z celého světa představí – poprvé v historii ve čtyřech výstavních halách – nejnovější technologická řešení v oblasti broušení. Tentokrát se ve Stuttgartu představí přes 460 vystavovatelů z 31 zemí.

MSV ve znamení měření a seřizování

Všichni, kdo máme něco společného se strojírenstvím, pevně věříme, že se v letošním roce opět otevřou brány brněnského výstaviště pro meku strojařů z celého světa – Mezinárodní strojírenský veletrh. Na MSV se letos, kromě lidí z dalších oborů, setkají i výrobci špičkových měřicích a seřizovacích přístrojů. Proto jsme se na postřehy a názory tentokrát zeptali Karla Suchny, jednatele společnosti Zoller Czech.

Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit